Stadig flere idrettsarrangement overføres via streaming. Streaming er et "nynorsk" ord som egentlig bare innebærer overføring av levende bilder via internett. Noen kaller også dette for web-TV.

Streaming kan løses på mange måter. En mulighet er en fullprodusert og redigert sending der en produsent velger hvilke kamera du får se bilder fra til enhver tid. Alt du ser på TV fra sportsarrangementer er utifra denne metoden nå. Det blir flotte sendinger, men du som seer må se på de øvelsene som produsenten foretrekker.

For fremtiden vil du selv ta mer og mer aktiv del i hva du ser i slike sendinger. Overføringen flyttes fra ren kringkastning til mer brukerstyrt funksjon. Transporten vil i større grad foregå over internett og i mindre grad via eteren som vi er vant til. Blant de viktigste nye funksjonene som kommer vil du kunne velge hvilket kamera du vil følge. Er du mest interessert i lengdehopp så velger du det kameraet som følger lengdeøvelsen. Er det snakk om en fotballkamp så kan du velge hvilken kameravinkel du vil se bilde fra.

Elektron har laget en løsning som gir disse mulighetene allerede! Produksjonen blir både rimeligere og enklere. På toppen av det hele så velger publikum selv hva de vil se.

Vår løsning baserer seg på at en setter ut faste kameraer på stativ som dekker de ulike øvelsene. Noen velger også å ha et portabelt kamera som følger f.eks innspurten i løp. Signalene fra alle disse kameraene samles så i en server som tilgjengeliggjør sendingen på internett. Via en nettside kan seeren følge live-opptakene, og enkelt velge hvilken øvelse han ønsker å følge. Nytt fra 2017 er streaming direkte fra smarttelefon!

Dersom en også har valgt å satse på Elektrons Resultatsystem for friidrett så inkluderes realtime resultater pr forsøk i produktet publikum får se via nettsendingen.

Dette høres kanskje avansert og kostbart ut men det er det ikke! Det antallet kameraer dere ønsker samt server leier dere fra oss for anledningen. Vi hjelper selvfølgelig til med å integrere produktet på deres egne nettsider for arrangementet.

En viktig forutsetning for at streaming skal fungere bra er at plassen det skal sendes fra har en god internettlinje. Vi kan gi nærmere informasjon omkring dette.